Feed-aggregator

Feit of fabel: Vaak je handen wassen is slecht voor je weerstand

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - di, 11/19/2019 - 19:54
Handen wassen: de een doet het meerdere keren per dag, de ander doet het amper. De een wast met zeep en de ander alleen met water. Wat als je juist heel erg vaak en heel goed je handen wast? Is dat slecht voor je weerstand?

Honderdduizenden proefdieren minder nodig door aangepaste richtlijn

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - ma, 11/18/2019 - 13:14
De richtlijnen voor het testen van medicijnen op schadelijkheid bij zwangerschap worden wereldwijd aangepast. Dit betekent concreet dat er voortaan honderdduizenden proefdieren per jaar minder worden gebruikt.

Geneesmiddelen die je altijd in huis moet hebben

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - wo, 11/13/2019 - 20:29
Kleine kwaaltjes kun je vaak prima thuis behandelen. Maar welke medicijnen en hulpmiddelen zijn handig om in huis te hebben? NU.nl vraagt apotheker Chuck van de Cappelle advies over de thuisapotheek.

Krijgen we nog wel genoeg jodium binnen?

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - wo, 11/13/2019 - 20:28
Nu we steeds minder brood eten en het zoutgehalte in brood is verlaagd, lopen we meer risico op een jodiumtekort. Reumatoloog Richard Verheesen houdt zich bezig met voeding en leefstijl, en legt uit hoe het zit.

Wat te doen bij verkoudheid?

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - wo, 11/13/2019 - 20:28
De winter komt eraan. En dat betekent: snotteren en verstopte neuzen. Wat te doen bij verkoudheid? Huisarts Edwin de Vaal geeft antwoord.

Kabinet komt met plan om zorg jongere anorexiapatiënten te verbeteren

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - di, 11/12/2019 - 15:23
Kinderen en jongeren met eetstoornissen moeten betere zorg krijgen. Dat staat in het advies dat stuurgroep landelijke ketenaanpak eetstoornissen (K-EET) heeft opgesteld in opdracht van minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

Daling hiv-infecties in Nederland zet door, nog twintig aidsdoden per jaar

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - di, 11/12/2019 - 13:20
Het aantal hiv-diagnoses in Nederland blijft dalen. In 2015 werden er nog 941 nieuwe infecties geconstateerd, in 2018 was dit aantal gedaald naar 664. Hiermee loopt Nederland voor op andere landen als het gaat om het terugdringen van nieuwe hiv-gevallen.

Meer ouderen hebben mantelzorg nodig, aantal verzorgers blijft achter

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - vr, 11/08/2019 - 16:34
Het aantal mantelzorgers zal de komende jaren minder hard stijgen dan het aantal 75-plussers dat behoefte heeft aan deze vorm van zorg. Dit geldt vooral voor regio's buiten de Randstad, blijkt vrijdag uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Wintertips voor gezond haar: 'Gebruik producten met weinig toevoegingen'

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - wo, 11/06/2019 - 22:14
In de winter heeft je haar - net als je huid - iets meer verzorging nodig dan in de andere seizoenen. Twee haardeskundigen leggen uit hoe je in deze koude en gure maanden droog, pluizig en statisch haar voorkomt.

Professor: 'Mannen zoeken minder vaak psychische hulp dan vrouwen'

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - wo, 11/06/2019 - 21:57
Het is november, ook wel bekend als Movember, de maand waarin wordt stilgestaan bij mannelijke gezondheid. Ooit geweten dat mannen andere psychische klachten hebben dan vrouwen? Daarnaast vragen ze minder om hulp en maken ze veel vaker een eind aan hun leven. Hoe kan dat? En waar kun je als man terecht? Tien vragen aan professor en e-Mental health-expert Heleen Riper.

NUcheckt: Waarom kaarsen slecht voor je gezondheid kunnen zijn

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - wo, 11/06/2019 - 21:57
NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Brandende kaarsen in huis zijn slecht voor je gezondheid."

Hoe kan het dat je medicijnen soms ineens een ander merk krijgen?

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - wo, 11/06/2019 - 21:56
Soms krijg je ineens medicijnen van een ander merk of in een andere kleur dan je gewend bent. Hoe kan dat? En zijn het wel dezelfde medicijnen? Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.

Gebrek aan geld voor tampons en maandverband speelt ook in Nederland

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - di, 11/05/2019 - 16:57
9 procent van de Nederlandse meisjes en vrouwen tussen de 12 en 25 jaar oud zouden soms te weinig geld hebben om tampons of maandverband te kunnen kopen. Doordat zij hier niet over durven te praten, blijven de effecten van deze menstruatiearmoede in Nederland onderbelicht, stellen ontwikkelingsorganisatie Plan International en het feministische platform De Bovengrondse dinsdag.

Bruins wil dat groothandels medicijnvoorraad voor vijf maanden aanhouden

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - ma, 11/04/2019 - 15:24
Groothandels en firma's moeten volgens minister Bruno Bruins (Medische Zorg) voortaan zoveel medicijnen op voorraad hebben dat ze vijf maanden aan de vraag kunnen voldoen. Bruins gaat de komende tijd afspraken maken om de medicijntekorten snel weg te werken.

Neurowetenschapper: 'Ritalin kan motivatie vergroten óf verkleinen'

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - do, 10/31/2019 - 14:35
Hoe komt het dat veel mensen liever op de bank netflixen dan dat ze in de avonduren een taal leren of een andere mentale uitdaging aangaan? Neurowetenschapper Monja Froböse onderzocht dit tijdens haar promotieonderzoek en kwam tot een aantal verrassende conclusies.

Wat is een koortslip, en is er iets aan te doen?

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - do, 10/31/2019 - 02:33
De winter komt eraan. De tijd dat veel mensen weer last krijgen van een koortslip. Wat is een koortslip eigenlijk? En is er iets aan te doen? Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.

Hoe betrouwbaar zijn zelftesten die je bij de (online) drogist koopt?

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - do, 10/31/2019 - 02:33
Er zijn bij drogisterijen en online aanbieders verschillende zelftesten verkrijgbaar. Ze vertellen je of je chlamydia, een blaasontsteking of een ijzertekort hebt, maar ook of je schildklier te langzaam werkt of de kwaliteit van je sperma al dan niet in orde is. Is zo'n zelftest wel betrouwbaar?

Hoogleraar: 'Vrouwen hebben het echt eerder koud dan mannen'

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - do, 10/31/2019 - 02:32
Terwijl buiten de temperatuur daalt, neemt de discussie over het binnenklimaat toe. Hoogleraar Wouter van Marken Lichtenbelt vertelt hoe het komt dat vrouwen het sneller koud hebben dan mannen en hoe we individuele verschillen kunnen oplossen.

Aantal patiënten met huidkanker blijft stijgen, ziekenhuizen onder druk

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - di, 10/29/2019 - 12:02
Het aantal patiënten in Nederland met huidkanker neemt in een dusdanig hoog tempo toe, dat de druk op ziekenhuizen te groot lijkt te worden. Dat staat in het rapport Huidkanker in Nederland, dat dinsdag gepubliceerd wordt door het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).

NUcheckt: Waarom bewijs voor 'mannengriep' nog steeds ontbreekt

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - za, 10/26/2019 - 19:59
NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Mannen hebben echt meer last van de griep dan vrouwen."

Pagina's

Abonneren op Cruijsberg.com aggregator
Go to top