Feed-aggregator

Wat is het beste moment om te sporten? 'Je kunt je lichaam sturen'

Voor of toch juist na het ontbijt, in de middag of voor het avondeten. Maakt het voor je gezondheid uit op welk moment je sport?

'Is kanker altijd erfelijk en moet ik me preventief laten onderzoeken?'

Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: wanneer is kanker erfelijk en wanneer moet ik me preventief laten onderzoeken?

Dermatoloog: 'Over kwallenbeet plassen is een broodje aap'

Goed om te weten wanneer je deze zomer een duik in het Noordzeewater wil nemen: zeker bij aflandige wind zijn er veel kwallen voor de Nederlandse kust. Kwallenbeet te pakken? Niet eroverheen plassen en geen zoet water of azijn, zo adviseert dermatoloog Patrick Kemperman.

Heeft de maan echt effect op onze gezondheid?

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - do, 07/02/2020 - 14:08
Er zijn ontelbaar veel mythes over de maan: vrouwen zouden bij een volle maan eerder bevallen en we zouden slechter slapen. Heeft de maan echt effect op onze gezondheid? "Geloven in de maan moet je vooral doen, maar het is niet betrouwbaar", zegt sterrenkundige Peter Barthel.

Ademwerk: 'Als je niet optimaal ademt, voel je je gevoelens niet optimaal'

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - do, 07/02/2020 - 01:49
Ademcoaches zijn razend populair. Door anders te ademen zou je je emoties beter doorvoelen. Maar vanuit de wetenschap is er kritiek. "Bij de meeste mensen heeft hun ademhaling nauwelijks impact op hun gemoedstoestand."

Er even tussenuit: zelfs een midweekje heeft positief gezondheidseffect

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - do, 07/02/2020 - 01:09
Deze zomer slaan zo'n vijf miljoen Nederlanders de vakantie over vanwege de coronacrisis, blijkt uit onderzoek. Slecht idee: vakantie is namelijk goed voor de gezondheid. Het vermindert stress en zorgt voor een lager risico op hart- en vaatziekten.

'Is mijn onderhuidse vetbultje gevaarlijk?'

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - do, 07/02/2020 - 01:09
Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: ik heb een talgkliercyste. Moet ik die laten weghalen?

Nieuwe donorwet ingegaan, maar gaat in najaar pas praktisch gelden

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - wo, 07/01/2020 - 11:43
De nieuwe donorwet is woensdag ingegaan. Vanwege de coronacrisis hebben volwassen Nederlanders echter nog tot in het najaar de tijd gekregen om hun keuze in te vullen. Wie zich uiteindelijk niet registreert, geeft automatisch toestemming voor orgaandonatie.

Oogarts: 'Goedkope zonnebril beschermt net zo goed als dure merkbril '

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - do, 06/25/2020 - 02:06
De zon schijnt. Toch draagt lang niet iedereen een zonnebril. Hoe erg is dat? Dr. Suzanne Yzer, oogarts bij Het Oogziekenhuis Rotterdam: "Het belang van een zonnebril wordt nog vaak onderschat."

Angstig of somber? Dit is waarom je beter kunt stoppen met drinken

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - do, 06/25/2020 - 02:05
Een biertje of wijntje op z'n tijd zal niet veel effect op onze gemoedstoestand hebben. Maar regelmatig veel alcohol nuttigen is een behoorlijke aanslag op ons immuunsysteem. En dat leidt niet alleen tot fysieke, maar zeker ook tot mentale klachten. "Mensen met psychische problemen kunnen beter stoppen met drinken."

Door coronacrisis veel meer animo voor digitale huisartsenpost dan verwacht

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - di, 06/23/2020 - 18:46
De pilot met het digitale huisartsenplatform Spreekuur is veel beter aangeslagen dan verwacht. Het plan was om tijdens de pilot in drie maanden 600 online consulten uit te voeren, dat werden er uiteindelijk 4.000. "Mede door de coronacrisis wordt digitale zorg omarmd", vertelt Inez Teunissen, een van de mensen achter het platform, tegen NU.nl.

Sportscholen 1 juli weer open: bij nul beginnen of hebben spieren geheugen?

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - di, 06/23/2020 - 01:05
Jezelf in het zweet werken op de spinningfiets, de beentrainer en de halterbank: vanaf 1 juli kan je eindelijk weer terecht bij de sportschool. Ben je dankzij het spiergeheugen een beetje snel in vorm of moet je gewoon bij nul beginnen?

Nog steeds niet zwanger: wanneer ga je naar de huisarts?

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - do, 06/18/2020 - 11:06
Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: wat gebeurt er als je met een onvervulde kinderwens aanklopt bij de huisarts?

'Waarom kan de huisarts mij nog steeds niet ontvangen?'

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - do, 06/18/2020 - 11:04
Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: het leven wordt weer wat normaler, waarom kan ik dan nog steeds niet 'normaal' terecht bij de huisarts?

Hoe werkt bloed doneren en wat is het effect op de donor?

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - do, 06/11/2020 - 03:39
Niet alleen je organen kunnen nuttig zijn om te doneren, maar ook je bloed. In Nederland staan 350.000 Nederlanders één of een paar keer per jaar een halve liter bloed af. "We willen geen overschot: bloed is beperkt houdbaar."

Zo bereid je je voor op een huisartsgesprek

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - do, 06/11/2020 - 03:38
Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: hoe bereid je het gesprek met de huisarts goed voor?

'Anale jeuk is veelvoorkomende klacht en voor een huisarts geen taboe'

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - do, 06/11/2020 - 03:37
Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: wat kun je doen aan anale jeuk?

Gilles de la Tourette: meer dan alleen vloeken

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - do, 06/04/2020 - 01:51
Zondag is het Europese Tourettedag, een dag die in het teken staat van Gilles de la Tourette. Een goede zaak dat die dag er is, vindt neuroloog Agnes Wertenbroek. "Veel mensen denken dat de aandoening gelijk staat aan vloeken of schelden. Maar dat geldt slechts voor 10 procent van de patiënten."

Zweten in de zomer: welke deodorant past het best bij jou?

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - do, 06/04/2020 - 01:50
Sommige mensen hebben er dagelijks last van en anderen vooral in de zomer: zweten. Van antitranspirant tot een natuurlijke deodorant: wat zijn de opties, hoe werken ze en hoe vriendelijk zijn ze voor je huid?

Bellen met vreemden via app: 'Oppervlakkig contact wordt onderschat'

Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg - wo, 06/03/2020 - 03:05
Van geregeld praatjes maken met vreemden worden we gelukkiger, zo blijkt uit onderzoek. Nu we massaal binnen zitten, speelt QuarantaineChat in op die behoefte. Via de app kun je bellen met vreemden van over de hele wereld. NU.nl-redacteur Hagar Jobse probeerde het uit.

Pagina's

Abonneren op Cruijsberg.com aggregator
Go to top