Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg

Abonneren op feed Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 2 uur 11 min geleden

Droge handen: 'Alle crème is goed, als ie maar vet is'

di, 03/31/2020 - 18:57
Het Huidfonds waarschuwde onlangs dat de huid droog en beschadigd raakt door het vele handen wassen, wat tot minder bescherming tegen schadelijke indringers leidt. Geldt dat ook voor virussen en wat kun je doen tegen die droge handen?

Mannen lijken zieker te worden van coronavirusbesmetting dan vrouwen

do, 03/26/2020 - 16:17
Relatief veel mannen overlijden aan de gevolgen van het coronavirus. Zijn mannen kwetsbaarder voor COVID-19 dan vrouwen?

Mag ik nog wel langs de huisarts voor iets anders dan corona?

do, 03/26/2020 - 13:50
Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: kan ik in deze tijd van het coronavirus nog wel naar de huisarts voor andere klachten?

'Avondmensen kunnen hele zomer last hebben van verzetten van de klok'

do, 03/26/2020 - 12:04
De klok gaat komend weekend weer een uur vooruit. Voor sommige mensen leidt dit jaarlijks tot slaaptekort en kan het zelfs vervelender zijn dan een jetlag. Zeven vragen over de verschillen tussen het jetlag- en het zomertijdeffect aan chronobioloog Marijke Gordijn.

Opeens veel thuis: 'Psychologische effecten zijn zwaar'

di, 03/24/2020 - 22:43
De tweede week van thuis zijn en thuiswerken is ingegaan en niemand weet hoe lang het nog gaat duren. Van eenzaamheid tot op elkaars lip zitten - hoe blijf je mentaal fit?

Waarom onduidelijk is hoeveel Nederlanders met het coronavirus genezen zijn

di, 03/24/2020 - 19:02
NU.nl krijgt veel vragen over waarom we niet melden hoeveel met het coronavirus besmette personen zijn genezen. Het korte antwoord: dat getal is voor Nederland op dit moment niet bekend.

'Mijn ouders zijn op leeftijd en blijven de deur uitgaan. Wat nu?'

ma, 03/23/2020 - 17:52
Het coronavirus kan iedereen treffen, maar vooral ouderen zijn een kwetsbare groep. Toch is je ouders of grootouders verbieden de deur uit te gaan ook geen oplossing. Hoe ga je wél om met je bezorgdheid?

Thuiswerkfitness: bureaustoelsquats en meer oefeningen

do, 03/19/2020 - 21:02
Nu honderdduizenden Nederlanders met een kantoorbaan direct vanuit hun bed achter hun laptop kunnen kruipen doordat ze thuiswerken, is het voor hen nog moeilijker geworden om aan voldoende lichaamsbeweging te komen. Twee personal trainers adviseren makkelijke oefeningen die je tussen de telefonische vergaderingen door kunt doen.

EMA: Geen bewijs dat ibuprofen klachten door coronavirus verergert

do, 03/19/2020 - 18:19
Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) schrijft woensdag in een advies dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor een link tussen ernstige klachten van COVID-19-patiënten en het innemen van ibuprofen. Dit advies volgt op geruchten die ook in Nederland op sociale media rondgingen.

Professor: 'Geluk kan beschermen tegen ziekte en stress'

wo, 03/18/2020 - 23:54
Vrijdag is het de Internationale Dag van het Geluk. Dan wordt het gelukkigste land ter wereld bekendgemaakt. Maakt geluk ook gezonder? Vijf vragen aan 'geluksprofessor' Ruut Veenhoven die al dertig jaar onderzoek doet naar geluk en gezondheid.

Hoe kun je met beperkte middelen toch goed thuiswerken?

wo, 03/18/2020 - 23:45
Nu veel mensen tijdelijk thuis moeten werken vanwege het coronavirus, duikt de vraag op: hoe richt je je werkplek thuis het beste in, ook als je over beperkte middelen beschikt?

Waarom komt de huisarts schouwen als er iemand is overleden?

wo, 03/18/2020 - 23:39
Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: wat gebeurt er eigenlijk nadat iemand overlijdt? Waarom komt de huisarts dan 'schouwen'?

Wastefree menstrueren: duurzaam én voorkomt ziektes bij vrouwen en meisjes

wo, 03/18/2020 - 23:39
Nu we plastic rietjes, tasjes en onnodige verpakkingen langzaam links laten liggen met in ons achterhoofd de alsmaar groeiende plastic soep, blijven vrouwen nog altijd hun menstruatieproducten weggooien. Volgens de Europese Commissie zijn alternatieven lastig te vinden. Maar ze zijn er wel.

Dit zijn de onjuiste corona-adviezen die nu rondgaan op sociale media

ma, 03/16/2020 - 20:41
Adviezen over hoe je het coronavirus zou kunnen voorkomen en hoe je COVID-19 kan genezen worden veel gedeeld op WhatsApp, Facebook en Twitter. NUcheckt zet de onjuiste adviezen op een rijtje.

UvA-onderzoekers ontdekken nieuwe behandeling tegen resistente malaria

do, 03/12/2020 - 13:22
Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de University of Oxford hebben een nieuwe behandeling voor multiresistente malaria in Zuidoost-Azië gevonden, meldt het Amsterdam UMC donderdag in een persbericht.

'Chronisch slaapgebrek maakt ziek en dik'

do, 03/12/2020 - 01:47
Morgen is het Internationale Dag van de Slaap. Goed dat die dag er is, zegt slaapprofessor Eus van Someren. Want we hebben het altijd over gezond eten en bewegen, maar slapen is net zo belangrijk voor een goede gezondheid. Misschien nog wel belangrijker.

Arts: 'Sterilisatie verandert niks aan je erectie of testosterongehalte'

do, 03/12/2020 - 01:44
Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week: "Ik (man) overweeg me te laten steriliseren. Hoe verloopt zo'n sterilisatie?"

Centering Pregnancy: met z'n allen naar de verloskundige

wo, 03/11/2020 - 22:57
Bij Centering Pregnancy gaan vrouwen in groepen in plaats van alleen naar de verloskundige. En dat leidt tot positieve resultaten, zo blijkt uit onderzoek. "Doordat vrouwen hun ervaringen delen, is de informatie die ze krijgen veel completer."

Aan je gezicht zitten: waarom en hoe vaak doen we dat?

wo, 03/11/2020 - 22:42
We horen het regelmatig: zit niet aan je gezicht om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Hoe vaak en waarom raken we ons gezicht aan en hoe kan het virus op deze manier je lichaam in komen?

Ongelijkheid in zorg: 'Vrouwelijke kwalen nog steeds als atypisch gezien'

wo, 03/04/2020 - 21:27
Komende zondag is het Internationale Vrouwendag: tijd om even stil te staan bij de vrouwelijke gezondheidszorg. Die loopt namelijk nog altijd achter, ook in Nederland. Vijf vragen aan hoogleraar cardiologie voor vrouwen Angela Maas.

Pagina's

Go to top